Tervaöljy terasseille

Tervaöljy terasseille

06.04.2024 — blogi

Pehmeä ja lämmin puupinta varpaiden alla kuuluu kesään. Puu on myös helppo ja tuttu rakennusmateriaali, joka kestää hyvin käyttöä ja vuodenaikoja, mutta samalla se on elävää ja altis erilaisille ympäristön vaikutuksille, kuten vaihteleville sääolosuhteille, hyönteisille ja lahottajille.  Jotta voisit nauttia pehmeästä ja sileästä tunteesta jalkapohjissa useita vuosia, on puuta hyvä hoitaa. Tiesithän, että terassin voi myös tervata!

Terassin ja laiturin tervaaminen Tervaöljyllä

Ausonin Tervaöljy on juokseva tervaseos, joka sopii terassien, laitureiden, patioiden ja parvekelaudoitusten käsittelyyn, kuten myös piha- ja puutarhakalusteisiin ja muihin käsittelemättömiin puupintoihin ulkona.

Hyvä terassin käsittelyyn sopiva lämpötila on yli 10 °C, mutta älä pidä turhaa kiirettä kuitenkaan aikaisin keväällä, vaan anna kevätauringon kuivata puu ensin ennen käsittelyä.

Aloita työ poistamalla puupinnalta irtolika ja roskat. Tähän sopii tavallinen piha- tai terassiharja. Puhdista sitten pinta huolellisella pesemällä, etenkin jos kyseessä on jo vanhempi puupinta tai et ole varma, että puu on täysin puhdasta. Valitse puhdistusaineeksi puulle sopiva pesuaine, joka ei ole haitallista ympäristölle tai vesistölle. Tämä on tärkeää etenkin silloin kun käsitellään laituria. Hyvä vaihtoehto pesuaineeksi on Organowoodin Puupesu. Tehoa pesuun saat käyttämällä harjallista terassilaudoitusten pesuun soveltuvaa korkeapainepesuria, joka ei vahingoita puuta. Jos puun pinnassa on homekasvustoa, käytä lisänä tarkoitukseen sopivaa homepesuainetta. Huuhdo lika pinnalta ja jätä se kuivumaan, jotta pinta on varmasti kuiva, kun aloitat käsittelyn.

Levitä tervaöljy siveltimellä tai telalla

Tervaöljyn voit levittää useammalla eri tavalla, kuten telaamalla tai jopa ruiskuttamalla, mutta parhaiten kulmiin, kantteihin ja lautojen väleihin pääset siveltimellä. Ohuen Tervaöljyn levittäminen ei ole raskasta, eikä levitysjäljen tarvitse olla täydellistä, sillä öljy tunkeutuu hyvin puuhun ja lopputulos näyttää tasaiselta. Levitä Tervaöljyä riittävästi, jotta puu alkaa kyllästyä. Jos pinnalle jää imeytymätöntä öljyä, pyyhi se pois Balsamitärpättiin tai spriihin kostutetulla liinalla. Suojaa tarvittaessa myös ympäristö roiskeilta ja valumilta levityksen ajaksi.

Samalla kun terva kyllästää puuta ja antaa sille suojaa, öljy estää puuta kuivumasta ja vähentää puun halkeilua.

Tervaöljy on toimiva terassiöljy

Tervaöljyn levitys onnistuu varmasti ja lopputulos näyttää ja tuntuu upealta.
Ota videolta vinkit talteen työvaiheista.

Luonnollinen käsittely ja pinta terassille

Tervaöljy ei sisällä pigmenttiä, mutta tervan luonnollinen ruskeus värjää puuta tummemmaksi käsittelyvaiheessa. Se ei kuitenkaan peitä puun luonnollisuutta eikä sävy jää pintaan, vaan puu saa pian takaisin alkuperäisen vaalean värin.

Tervaöljy on terassiöljy, jonka antama suoja ja lopputulos kestää pitkään.


Tervaöljyn tuotekuva

Tervaöljy

Terassiöljynä käytettävä tervaöljy lisää ja vahvistaa puu omaa suojaa vaihtelevia sääolosuhteita vastaan.

OMINAISUUDET

  • Pohjana aito mäntyterva
  • Heti käyttövälmis, ei laimenneta
  • Helppo levittää
  • Tervan sävy haalistuu ajan oloon