Tervamaali

Punainen perinnetalo

Tervamaali

Puuterva on yhtä luonnollinen tuote kuin puu, josta sitä tehdään. Tervaa saadaan kuivatislaamalla puuta, erityisesti mäntyä, uunissa. Auson valmistaa tervasta luonnon omia maaleja – kestäviä ja kauniita, jotka suojaavat ja hoitavat samalla puuta. Terva suojaa puupintaa metsäpuiden sisältämien omien luonnollisten suoja-aineiden avulla homehtumista ja lahoamista vastaan. Terva antaa puun hengittää.

Punatervan tuotekuva 9 l

Tervamaalit

TUOTTEET: Punaterva, Mustaterva, Mustaruskea terva, Viherterva, Ruskeaterva

Punaterva

Mustaterva

Mustaruskea terva

Ruskeaterva

Viherterva

OMINAISUUDET

  • Pohjana aito mäntyterva
  • Helppo maalata
  • Imeytyy puuhun ja jättää pinnan hengittäväksi
  • Lähes peittävä
  • Upeita, luonnollisia sävyjä

Mihin tervamaalia voi käyttää?

Tervamaali soveltuu kaikille uusille ja käsittelemättömille puupinnoille, sekä aikaisemmin tervatuille, keittomaalatuille tai rautavihtrillillä käsitellyille pinnoille. Sillä voi maalata niin talot, aidat, laiturit, rantavajat, navetat ja tunturimökitkin.

Miksi monet suosivat tervamaalia?

Tervamaali tunkeutuu puuhun ja suojaa sitä vahingoilta, kuivumiselta ja halkeamilta. Tervamaalilla käsitelty pinta kestää sään vaikutuksia, tuulta ja kulumaa. Terva vahvistaa puun luonnollisia ominaisuuksia ja sen käsittely on miellyttävää.

TERVAMAALI JA TERVAVIHTRILLI SAADAAN LUONNON RAAKA-AINEISTA

Tervamaalien pohjana käytettävä mäntyterva on luonnontuote, jota saadaan suoraan metsästä. Kun puuta käsitellään tervamaalilla, puuhun lisätään samoja ainesosia, joita se jo sisältää. Käsittelyllä siis vahvistetaan puun omaa suojaa kuivumiselta ja sään vaikutuksilta. Tervamaalilla käsitelty puu kestää pitkään ilman uudelleenmaalausta.

Ausonin tervamaalia on saatavilla useissa eri väreissä. Niille kaikille on yhteistä, että ne ovat peräisin luonnollisista raaka-aineista. Auson tervamalit koostuvat vain neljästä ainesosasta: mäntytervasta, pellavaöljystä, mäntytärpätistä ja väripigmenteistä. Terva suojaa ja vahvistaa puuta antaen samalla sille mattapintaisen kauniin värin. Tervamaalilla suojattu ulkopuupinta on lähes peittävä, kun taas kauniin harmaan sävyn antava Tervavihtrilli jättää pinnan kuultavammaksi.

Tervalla käsittely sopii hyvin julkisivuihin, puukattoihin, aitoihin, patioihin ja muihin ulkopuurakenteisiin. Maalissa on ominainen, tuttu tervan tuoksu.

Ausonin tervamaalilla käsittely

Tervamaalin tuoksu ja levityksen helppous on kokemuksena upea.
Samoin on tietysti lopputulos!

PERINTEINEN JA AJANKOHTAINEN

Tervakäsittelyllä on vuosisatojen perinteet. Ihmisillä ei ole aina ollut paljonkaan valinnanvaraa puupinnan käsittelyn suhteen. Nykyään vaihtoehtoja on loputtomasti. Tervamaali on yksi niistä harvoista tuotteista, joita on ollut jo kauan, ja joka taas on erittäin ajankohtainen. Mäntytervasta valmistetut maalit ovat kestävä valinta maailmassa, jossa ilmastokysymykset ovat arkipäivän asialistalla. Tervamaali suojaa puuta, pidentää sen elinkaarta ja käytettävyyttä, sekä vaikuttaa myönteisesti ympäristöön.

Tervakäsittely sopii niin sahatulle kuin höylätylle puupinnalle. Tervalle ominainen tummanruskea sävy voi hetkellisesti vaikuttaa pinnan ulkonäköön, mutta rusehtava väri haalistuu nopeasti ulkona, jolloin maalin todellinen väri pääsee oikeuksiinsa.