Puuöljyt ja liuottimet

Puuöljyt ja liuottimet

Ausonin tuotevalikoimasta löytyy puulle tarkoitettuja, kuivuvia puuöljyjä, kuten kiinanpuuöljy ja raaka pellavaöljy sekä keitetty pellavaöljy.

Kiinalaisen puuöljyn tuotekuva

Kiinalainen puuöljy

Kiinalainen puuöljy on klassinen puuöljy, jonka pohjana on kiinalaisesta raskaspuusta saatu pähkinäöljy. Öljyn erittäin pienet molekyylit antavat sille ylivoimaisen imeytymiskyvyn, ja siksi sitä on käytetty pitkään puun suojaamiseen kosteudelta ja halkeamilta. Rakenteensa ansiosta kiinalainen puuöljy soveltuu myös tiheärakenteisen jalopuun, kuten tiikki ja mahonki, käsittelyyn.

Riittoisuus: 4–10 neliötä litralla käsiteltävän alustan mukaan

Pakkauskoot: 1 litra ja 3 litraa

Raaka ja keitetty pellavaöljy

Sekä raakaa että keitettyä pellavaöljyä käytetään maalien sekoittamiseen sekä tervaseosten valmistamiseen.

Pakkauskoot: 1 litra ja 5 litraa

Pellavaöljyn tuotekuva
Balsamitärpätin tuotekuva

Balsamitärpätti

Balsamitärpätti on biohajoava liuotin, jota käytetään mäntytervasta valmistettujen maalien ja pellavaöljymaalien ohentamiseen. Balsamitärpätti on erittäin tehokas puhdistus- ja desinfiointiaine, joka liuottaa myös rasvaa ja muita epäpuhtauksia pinnalta. Balsamitärpätti ei sisällä vettä eikä saostumista.

Ausonin Balsamitärpätti sisältää mäntytervan tavoin useita komponentteja, jotka suojaavat puuta. Perinteinen resepti puun käsittelyyn on tehdä seos, joka sisältää yhden kolmasosan balsamitärpättiä ja mäntytervaa sekä keitettyä tai raakaa pellavaöljyä.

Pakkauskoot: 1 litra, 10 litraa ja 25 litraa