Roslagenin mahongin työohje

Yleistä
Roslagenin mahonki koostuu vanhan ruotsalaisen reseptin mukaisesti puutervasta, pellavaöljystä ja balsamitärpätistä.
Maalattaessa alla oleva puupinta kuultaa läpi samalla tavalla kuin lasyyrilla käsitellyssä pinnassa. Käsittely ei anna suojaa puulle auringon UV-säteiltä, ja siksi pinta muuttuu myöhemmin harmaaksi.
Tervasekoitus voidaan myös pigmentoida esim. nokimustalla, kun puupinnasta halutaan värinkestävä ja tummempi.

Käyttökohteet
Roslagenin mahonkia voidaan käyttää käsittelemättömälle puulle sekä aiemmin puutervalla, rautavihtrillillä tai keittomaalilla käsitellylle puumateriaalille. Sitä on perinteisesti käytetty laitureissa, puuveneissä, venevajoissa jne.
Roslagenin mahonki sisältää pellavaöljyä, joka voi epäsuotuisissa olosuhteissa homehtua. Siksi on tärkeää, että pinta on perusteellisesti puhdistettu ennen maalausta. Suosittelemme painepesurin käyttöä pesutuloksen parantamiseksi.

Käyttö  
Parhaan tuloksen saavuttamiseksi työskentele lämpimällä säällä. Lämpötilan ollessa yli 10 °C tuotetta on helpompi käsitellä ja se tunkeutuu paremmin puuhun.
Sekoita aine huolellisesti ennen maalausta ja aina välillä maalauksen aikana.
Roslagenin mahonki ei sovellu käytettäväksi aiemmin peittomaalatuille puupinnoille.

Maalaus:
Harjaa pöly ja lika pois pinnalta ja pese kaikki levät ja homekasvustot pois tehokkaalla homepesulla. Pinnan tulee olla kuiva ennen maalausta. Käytä maalaukseen sivellintä. Tuotteen voi myös levittää ruiskulla.
Maalaa 2 kertaa parhaan suojan saavuttamiseksi.
Varmista hyvä ilmanvaihto. Maalaus ulkona. Käyttöturvallisuustiedote löytyy osoitteesta www.auson.se.

Pakkauskoot  
1 l, 3 l ja 10 l

Tekniset tiedot:
Väri: Tummanruskea
Tiheys: 0,90 ± 0,03 kg/l
Riittävyys: 6–12 m2/litra pinnasta riippuen
Kuivumisaika: Useista päivistä useisiin viikkoihin riippuen mm. säästä, puutavarasta, ainemäärästä ja siitä, kuinka hyvin terva on imeytynyt pintaan.
Laimennus: Balsamitärpätti. Huom. Ei lakkabensiini!
Työvälineiden puhdistus: Tärpätti, sprii tai saippua ja vesi

Tässä lehtisessä annetut tiedot ovat ohjeellisia, ja ne on annettu ilman sitoumuksia. Suosittelemme aina oman mallikäsittelyn tekemistä toivotun lopputuloksen varmistamiseksi. Lisätietoja käyttöturvallisuustiedotteessa ja pakkausetiketissä.